Τρίτη 9 Απριλίου 2013


Σεμινάρια Express – Εισαγωγή

Διδάσκω πολλά χρόνια σε σεμινάρια, που ασχολούνται κυρίως με μη κερδοσκοπικούς φορείς και με τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ παράλληλα και εγώ η ίδια παρακολουθώ σεμινάρια γιατί θεωρώ σημαντικό να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι στην δουλειά μου. Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι το πιο σημαντικό είναι η προσωπική επαφή και η δυνατότητα να λύνονται οι απορίες σου άμεσα. Πάρα πολλές φορές βλέπω ότι επίσης ότι υπάρχει ανάγκη από πριν να έχουν μία ιδέα όσοι ενδιαφέρονται σχετικά.

Τα σεμινάρια express, που υπάρχουν στο blog law-and-culture σκοπό έχουν να εξηγήσουν βασικές έννοιες και να δώσουν γενικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να χειριστούμε κάποιες καταστάσεις καθώς και θέματα διαχείρισης και οργάνωσης.

Τα θέματα λοιπόν, που καταρχήν θα αναφερθούμε είναι οι μη κερδοσκοπικοί φορείς και τρόποι οργάνωσης και διαχείρισής τους καθώς και το δίκαιο, που εφαρμόζεται, το πολιτιστικό και πνευματικό δίκαιο, τα εργασιακά δικαιώματα, τα δικαιώματα γενικότερα, ζητήματα κοινωνικής οικονομίας και συγκεκριμένα οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και οι κοινωνικές συμπράξεις, θέματα που αφορούν το Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Σκοπός είναι να εισάγουν τον αναγνώστη σε κάποιες έννοιες χωρίς ωστόσο να αποτελούν ολοκληρωμένα σεμινάρια ή σημειώσεις σεμιναρίων παρά μόνο κάποιες περιλήψεις τους.

Θα υπάρχει επίσης ενημέρωση για σχετικά σεμινάρια, που οργανώνονται.

Εύχομαι πραγματικά οι μικρές αυτές εισαγωγές να μπορέσουν να ξεκαθαρίσουν κάποιες έννοιες και τους τρόπους που γίνονται τα πράγματα ειδικά όσον αφορά τους μη κερδοσκοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου